سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بازاریابی چریکی چیست

بازاریابی چریکی چیست؟ 28 نمونه از این نوع بازاریابی که به برند شما ایده می‌دهد.

چریک یا پارتیزان به نظر واژه‌ی پرتنشی می‌آید و تصاویری از شورش و درگیری را به ذهن می‌آورد. همچنین اگر آن را در کنار واژه “بازاریابی” قرار دهیم، باعث تعجب خیلی از افراد می‌شود. اما بازاریابی چریکی یا پارتیزانی شکلی از ارتباط همراه با دعوا و مرافعه نیست هرچند باعث اختلال زیادی در شیوه ربایشی می‌شود. در حقیقت بازاریابی چریکی شکلی نامنظم از بازاریابی ربایشی است که منجر به شناخته شدن برند در بین تعداد زیادی از مخاطبین، بدون ایجاد مزاحمت، می‌شود.

به دلیل ماهیت نامتعارف بازاریابی چریکی توضیح مفهوم آن کار چندان ساده‌ای نیست و اغلب پس از مشاهده قابل‌ فهم‌تر است. بنابراین در این مقاله به همین طریق شیوه‌ها و نتایج آن را بررسی خواهیم کرد. با مبانی آن از جمله این‌ که شروع آن از کجا بوده و نحوه عملکرد آن به چه صورت است شروع خواهیم کرد و در ادامه بر این موضوع بررسی خواهیم داشت که چگونه با موفقیت آن را به اجرا درآورده‌اند.

بازاریابی چریکی چیست؟

ریشه‌هایی از جنگ

پس از شنیدن عبارت “بازاریابی چریکی”، سخت است که نخواهیم به جنگ چریکی که این نوع بازاریابی نام خود را از آن گرفته است فکر نکنیم. در فضای جنگ تاکتیک‌های چریکی به‌ طور گسترده‌ای وابسته به اصل غافلگیری هستند. طبق گفته‌ی وب‌سایت marketing guerrilla creative به مفاهیمی مانند “کمین کردن، کارشکنی، شبیخون” فکر کنید.

اما این چگونه در کاری که ما هر روز انجام می‌دهیم تفسیر می‌شود؟ در بازاریابی، تکنیک‌های چریکی اغلب بر اصل غافلگیری استوارند و کمپین‌های بسیار نامتعارفی را برنامه‌ریزی‌ می‌کنند که افراد را در حین انجام کارهای روتین و روزمره‌شان جذب کنند. در نمونه‌های ذکر شده در زیر چگونگی آن را مشاهده خواهید کرد.

اصطلاح چریکی در اوایل دهه‌ی 1980 توسط جی کنارد لوینسون، نویسنده آمریکایی در زمینه کسب‌وکار که کتاب‌های متعددی در رابطه با تاکتیک‌های چریکی در چندین زمینه‌ی حرفه‌ای نوشته است، ابداع شد. البته در آن زمان بازاریابی شکل متفاوتی داشته و از آن‌جایی که بازاریابی چریکی امروزه نیز کاربرد دارد، دنیای دیجیتال و روبه پیشرفت شکل آن را نیز تغییر داده است.

کم هزینه بودن

آن‌چه بازاریابان را به بازاریابی چریکی علاقه‌مند می‌کند کم‌هزینه بودن آن است. خلاقیت، هوشمندی و به کار بستن آن‌ها سرمایه‌گذاری واقعی در این بازاریابی هستند، هرچند که نباید قیمت بالایی داشته باشند. مایکل برنر به خوبی این موضوع را در مقاله‌ی خود پیرامون “محتوای چریکی” خلاصه کرده است و بیان می‌دارد که این نوع بازاریابی مانند تغییر محتوای موجود یا به عبارتی دیگر جدا کردن بخش‌های مشخصی از یک گزارش و تبدیل هر یک بخش به یک پست بلاگ، است. این یک سرمایه‌گذاری بر روی زمان است تا پول.

به عبارت دیگر، بازاریابی چریکی از طریق استفاده‌ای متفاوت از محیط فعلی

ادامه مطلب...